Modulhus

Då man vill bygga ett hus riktigt snabbt så kan modulhuset vara den bästa lösningen. Ett modulhus byggs i stort sett färdigt på fabriken och levereras sedan till tomten i moduler. De här modulerna ser ut som färdiga rum så man får intrycket av att hantverkarna som sätter ihop huset är en slags legogubbar som meckar ihop hemmet. Det finns förstås många fördelar med den här typen av hus och det särskilt i Sverige där väder och vind kan kräva att man inte tar alltför lång tid på sig med bygget.

Vad är ett modulhus?

Ett modulhus

Hur byggt i moduler

Med moduler så kan man säga att man menar olika delar av huset. Ett modulhus består av ett visst antal byggdelar som byggs klara på byggfabriken för att sedan skruvas ihop på plats. Varje modul kan vara helt klar med väggar och tak och den är bara öppen på den sida där den ska kopplas samman med de andra modulerna som tillhör samma hus. Det är viktigt att man köper den här typen av nyckelfärdigt hus från en seriös hustillverkare som bara jobbar med högsta kvalitet. I modulerna så ska det som man ha kommit överens om finnas med så att man kan flytta in i huset och bo som vanligt så snart som alla moduler har satts samman.

För att sätta ihop de olika delarna så får man använda sig av lyftkranar och på plats så har man duktiga hantverkare som skruvar ihop väggar och tak på ett säkert sätt. Även om det här jobbet ser rätt avancerat ut så kan man säga att mer än 90% av husbygget blir klart på fabriken.

Fördelar med modulhuset

En av de främsta fördelarna med modulhuset är att bygget går snabbt. Då man sparar tid så sparar man ju även pengar. Om det skulle vara så att man vill få huset klart under vintern så kan man klara av detta utan att riskera förseningar på grund av oväder som annars ofta kan hända då man jobbar med lösvirkeshus som tar längre tid att sätta ihop. Modulhuset är smidigt att bygga och man kan lita på att tidsplaneringen går att hålla och att de material som anges i specifikationer är de som gäller då allting blir klart redan på fabriken.