Nyckelfärdiga hus

Nyckel till nyckelfärdigt hus, enda som behövs för nyckelfärdiga hus

Husnyckel

Numera så är många medvetna om att det finns pengar att spara på hus som kommer som byggsatser. Man kan satsa på nyckelfärdiga hus som håller väldigt hög kvalitet och som även ger det utrymme som man är ute efter. Den som tycker om det klassiska svenska timmerhuset kan satsa på timmer medan den som är mer intresserad av sten kan finna nyckelfärdiga stenhus. I Sverige så finns det otroligt duktiga hustillverkare som har rätt kunskap och som använder sig av de allra bästa materialen för att ta fram hus som känns unika trots att de byggs i så många exemplar. Den stora fördelen med nyckelfärdigt är just att man sparar både tid och pengar på att redan ha en klar plan för bygget, och att kunna beställa huset precis som det är för att sätta ihop det på tomten.

Vad är nyckelfärdiga hus?

Ett nyckelfärdigt hur är precis som det låter, ett hus som man kan sätta ihop som vore det en byggsats för att sedan sätta nyckeln i dörren. Det handlar om ett hus som har en färdig ritning och vars delar för det mesta redan finns redo på lagret. När du lägger in en beställning om ett timmerhus, modulhus eller stenhus så kommer man att kunna bestämma när husets delar ska levereras och sättas ihop. Det här betyder att du mycket snabbare kan flytta in i ditt nya hem. Det finns förstås en hel del förberedelser att ta hand om innan man kan bygga ihop huset.

Byggprocessen

Byggprocessen börjar med att man förbereder tomten rent tekniskt och också lagligt. Här kan byggföretaget eller mäklaren som förmedlar det färdiga huset att kunna hjälpa till. I vissa fall så kanske det redan finns tillstånd på plats då man bygger ett större område på samma vis. Det är hursomhelst viktigt att allt det lagliga är på plats innan man börjar gjuta en grund och installera VA, vatten och avlopp, och annat. Det hus man har valt kommer sedan att fraktas med lastbil till tomten och sättas ihop av hantverkare som kan jobbet. Den här processen kan ta allt från några dagar till några veckors tid. Hur lång tid det tar att bygga beror på typ av hus man har valt och även vilken årstid man bygger under. Det är givetvis så att det är lättare att hålla sig till tidsscheman under varmare årstider då man inte måste ta pauser på grund av snöoväder.

Kostnader och besparingar

Samtidigt som man kan se att nyckelfärdiga hus innebär en besparing så kan de komma att bli rätt dyra om man gör en massa ändringar. Det man ska tänka på då man vänder sig till en husleverantör är vad som ingår i den offert som man får för huset. Om man måste lägga till saker som husgrund, hantverkare, extra material och annat som tillkommer så kan det till sist bli bra mycket dyrare än vad som först verkar vara fallet. Det här måste man komma ihåg då man vill jämföra kostnader mellan olika leverantörer för att avgöra vem som ska få bygga huset.