Timmerhus

Ett timmerhus

Timmerhus i solen

Att många vill bo i ett hus av timmer är inte så konstigt. Det här materialet har många fördelar såsom att det är självisolerande så att man inte måste lägga in extra isolering i huset. Man kan få ett nyckelfärdigt timmerhus såväl som ett som har specialdesignats utefter egna önskemål och synpunkter. När huset byggs på rätt sätt så kan det hålla hur länge som helst och bli till ett arv till kommande generationer. Även om timmerhusen kan fungera riktigt bra i vardagen så är det många som ser dessa hus som fritidshus och som därför bygger dem på tomten som är till för semesterboendet.

Ett miljövänligt timmerhus

Idag talas det ju en hel del om miljövänligt boende och här kan man faktiskt se timmerhusen som ett bra val. Det man ska tänka på som konsument är att bara köpa timmerhus från en hustillverkare som säkrar att det trä som används kommer från PEFC certifierade skogar. Det här säkrar att man inte får trä från skogar som utarmas. Det är många som förespråkar att man bygger hus av trä just för att det går så pass bra att sköta skogar utan att riskera klimatet. Trä är ju även ett material som går att återvinna till skillnad från många andra material som kan användas i husbyggen. I en timmerstuga så omges man av naturliga material som är miljövänliga och det bidrar till den fina stämning som råder i huset.

Vackert och bekvämt

Även om man kan tala sig varm om alla fördelar rent miljömässigt med timmerhus så är det trots allt så att de flesta väljer denna husmodell för att den är så fin. Man får en alldeles unik inomhusmiljö som verkligen upplevs som ett hem. Timret gör att huset blir varmt och mysigt att vistas i och man får riktigt bra inomhusluft. Detta är precis vad som behövs för att man ska kunna koppla av och därför så är timmerhusen oslagbara som semesterhus.

Ett skräddarsytt hus

Det är spännande att se hur timmerhuset byggs samman. Först så måste man förstås lägga en stadig grund som kan hålla de tunga väggarna. När grunden är klar så börjar man bygga bit för bit och timmerstockarna är utformade för att haka i varandra. Väggen blir alldeles lufttät såvida man har utformat stockarna på rätt sätt och man kan välja den klassiska timmer looken eller en mer modern design. Hustillverkare kan leva upp till individuella krav och leverera timmerhus som håller rätt proportioner så att man får den plats som man behöver för sitt semester- eller åretruntboende.